ZANIMLJIVA PREDVIĐANJA

Fancuski ljekar i astrolog pravog imena Michel de Nostredame, u javnosti poznat kao prorok Nostradamus, predvidio je tačnu godinu smrti kraljice Elizabete.

Autor i vodeći stručnjak za poznatog proroka Mario Reading pišući o Nostradamusovim zagonetnim pjesmama iz 1555. godine, je rekao: "Preambula je da će kraljica Elizabeta II umrijeti oko 2022. godine, u dobi od oko 96 godina".

Reading je rekao i da je Nostradamus napisao sintagmu "Kralj otoka" u jednoj od svojih pjesama te je time mislio na nagađanje da će se veći dio Commonwealtha odvojiti tokom vladavine kralja Charlesa III.

Autor je ustvrdio i da će Charles doći na prijestolje u dobi od 74 godine.

"Nezadovoljstvo određenog dijela britanske populacije, nakon njegova razvoda od Diane, princeze od Walesa, još uvijek će trajati", napisao je autor.

Stručnjak za Nostradamusova djela tumačio je i da će Charlesa godine natjerati da abdicira te da prorokova rečenica "Zamijenit će ga čovjek koji nikada nije očekivao da bude kralj" znači da William neće sjesti na tron. Autor je također rekao da bi u tom slučaju princ Harry mogao postati kralj.

Podsjetimo, kraljica Elizabeta preminula je 9. septembra, a njen sprovod zakazan je za19. septembar. Na tronu je naslijedio njen sin Charles, a u redu za krunu sada je prvi Elizabetin unuk William.