PREKO TRNJA DO ZVIJEZDA

Najpraćeniji tiktoker Khaby Lame koji je ujedno i hafiz Kur'ana, prisjetio se svojih početaka i toga kako je nekada zarađivao novac, a svojim pratiteljima uputio je značajnu poruku.

Mladi komičar na popularnoj aplikaciji ima vrtoglavih 142,8 miliona pratitelja te je tako najpraćeniji profil na TikToku. Ipak, nije oduvijek bilo tako, a on je sada pokazao kako su izgledali njegovi počeci.

Khaby je na svom Twitteru podijelio snimak kako radi na gradilištu i vozi kamion. Već u drugom trenutku, nalazi se pred ogromnim plakatom za kampanju modnog brenda Hugo Boss s kojim je potpisao ugovor početkom godine.

"Nikad nemojte prestati napredovati i uvijek vjerujte u svoje snove", poručio je svojim pratiteljima u objavi koju su već pregledala gotovo 3 miliona ljudi.

Njegovi pratitelji preplavili su objavu komentarima u kojem su dijelili čestitke i pohvale Senegalcu sa adresom u Italiji.

"Ludo je kako se život može promijeniti. Navijam za tebe", napisao mu je jedan korisnik.

Lame se, inače, počeo snimati na TikToku nakon što je izgubio posao tokom pandemije koronavirusa. Njegovi "nijemi" videozapisi, no popraćeni upečatljivim izrazima lica, ismijavali su brojne situacije te tako postali hit među korisnicima.

Unatoč tome što nije rekao nijednu riječ, Khaby je uspješno pronašao zajednički jezik sa svojim pratiteljima, a to mu je otvorilo i brojna druga vrata.

Sa brendom Hugo Boss, on je potpisao ugovor u januaru, a predstavljen je u kampanji #BeYourOwnBoss. Modni gigant opisao je tiktokera kao "više od samo još jedne zvijezde društvenih medija".

Ovoga ljeta, Khaby je otkrio i da je, ne samo musliman i neko ko prakticira religiju, nego i hafiz Kur'ana.

On i danas živi u Italiji gdje se njegova porodica preselila kada je imao godinu dana, a tek nedavno dobio je i italijansko državljanstvo.