Pobjesnela zbog diskriminacije

Tiktokerka Katie Haywood doživjela je veoma neprijatno iznenađenje na ulasku u jedan restoran u Londonu, kada su joj zaposleni rekli da ukoliko se ne presvuče ne može da uđe.

Naime, ona je bila pozvana na rođendansku žurku svoje prijateljice, za koju je odlučila da obuče ze topić dubokog dekoltea i neobičnu šarenu suknju na vezivanje, sa izrezom oko pupka, međutim soblje joj je na ulazu u restoran saopštilo da mora da promjeni topić i suknju jer njena odeća može da uvredi nekoga od ostalih gostiju jer "njena odjeća previše pokazuje".

Katie je to doživjela kao čistu diskriminaciju jer je krupnija od prijateljica sa kojima je bila, a koje su bile podjednako razgolićene, te se oglasila na tiktoku i svima objasnila kako se osjećala.

- Svi smo se lijepo obukli, došli smo na vrata, a onda mi je članica obezbjeđenja na vratima rekla: ’Ne možeš da uđeš takva. Moraš da promjeniš odjeću’. Ja sam joj odmah rekla da nemam ništa drugo, nakon čega je ona pitala moje prijateljice da li neko ima jaknu. Mogla je da vidi da nijedna nema jaknu - ispričala je Katie u videu, dodajući da je zatim upitala zaposlenu zašto ne može da uđe tako odjevena.

- Ovdje ima mnogo arapskih porodica, ne možete da dolazite tako obučeni - odgovorila joj je.

Katie se raspravljala sa njom istakavši da na sajtu restorana nemaju nikakva uputstva o odjevanju. Nakon toga je ova djevojka bila primorana da svoju suknju na vezivanje namjesti tako da joj pokrije više kože, ali ističe da je to morala da radi nasred puta i pred zaposlenim muškarcima.

Kada je napokon stigla do stola, navodno su zaposleni ponovo od nje tražili da obuče jaknu, uprkos tome što su njene drugarice bile jednako golišave. Kejti kaže da su ih nakon toga premjestili za drugi sto, kako ne bi bili u vidokrugu ostalim gostima, zbog čega im je bilo veoma neprijatno.

Nakon ovog neprijatnog događaja, ona tvrdi da je u pitanju diskriminacija zbog toga što je krupnija djevojka koja pokazuje kožu, te da su je ignorisali kada je tražila da razgovara sa menadžerom. Video u kome djevojka prepričava neprijatnu scenu, ubrzo je postao viralan, a gomila ljudi je onda dala svoj komentar na cijelu scenu.

"Bez loše namjere, autfit je prelijep, ali mislim da je neprikladan za restoran", "stvar je u tome, da je bila neka mršavica, to im ne bi smetalo", "izgledaš prelijepo, šta god da obučeš, nemoj da dozvoliš da te je*eni idioti poljuljaju, oni te samo mrze", pisali su joj u komentarima.

 
@katiehaywood_x

U never had a proper heart break if u cant scream this word for word

♬ original sound - sped up audios/songs <3