KENTAKI

Kloi Adams (17) se u četvrtak ujutru probudila i zatekla pravu noćnu moru. Voda je nadirala iz cijevi, probila pločice u kuhinji i vrlo brzo okružila njen dom.

Kako piše CNN, Kloi živi u mjestu Vajtsburg u Kentakiju sa djedom i psom, ali se u trenutku poplave zatekla u kući sama sa svojom Sendi, psom kog ima još od djetinjstva.

- Voda je bila svuda gdje sam pogledala. Dobila sam napad panike - rekla je ona.

Međutim, bila je istrajna u tome da ona i njen pas budu na bezbjednom.

Njeni roditelji su se nalazili svega pedesetak metara od Kloi i dovikivali su joj da ostane u kući dok ne stigne pomoć, pošto su telekomunikacione mreže bile u prekidu.

Ipak, ona je u jednom trenutku shvatila da mora da izađe iz kuće kako bi preživjela.

- Sljedeća misao koju sam imala je da treba da preplivam do ujakove kuće, u kojoj se nalazio ostatak moje porodice. Pustila sam Sendi u vodu, kako bih vidjela da li umije da pliva, ali pošto nije uspjela, vratili smo se u kuću kako bih našla nešto odgovarajuće na čemu bi mogla da pluta - prisjeća se tinejdžerka.

Uprkos opasnosti od brzog toka vode i njene dubine, Kloi je, sa Sendi na parčetu namještaja, preplivala do obližnjeg skladišta, koje jedino nije potonulo u poplavi i popela se na krov.

Na tom krovu su Kloi i njen vjerni ljubimac proveli više od pet sati, dok nije došao njen rođak sa kajakom da ih spasi. Kada je stigla u kuću svoje bake, tinejdžerka se rasplakala pod naletom emocija i olakšanjem što su sada ona i Sendi bezbjedni.

- Moje srce je sa onima koji su izgubili i patili u ovim poplavama mnogo više od mene - zaključila je tinejdžerka iz Kentakija.