POKRENULA I WEB STRANICU

Majka troje djece Laura Young pokrenula je uslugu "Unajmi mog zgodnog muža" kako bi poboljšala kućni budžet zbog sve većih troškova života.

Dobila je ideju kada je vidjela na internetu kako muškarac zarađuje za život sastavljajući namještaj za druge. Laura je odmah pomislila na svog 41-godišnjeg muža Jamesa, koji je talentiran i temeljit u svakom poslu.

Domaćica je ispričala kako je James preobrazio njihov dom u Bletchleyju u Bucksu, tako što je napravio krevete po mjeri, uključujući porodični veliki krevet za vrijeme kada su njihova djeca odbijala spavati sama noću. Također je opremio kuhinju i izradio kuhinjski stol, a spretan je u slikanju, ukrašavanju, postavljanju pločica i tepiha.

- Dobar je u svemu oko kuće i vrta pa sam pomislila zašto ne iskoristiti te vještine i iznajmiti ga - kaže Lauren.

Pokrenula je web stranicu "Rent My Handy Husband" i reklamirala se.

- Ljudi su istinski zainteresirani. Bilo ih je nekoliko koji su dobili pogrešan dojam i pomislili da sam angažirala Jamesa za nešto sasvim drugo. Čak i uz sve veće troškove života, ne planiram to učiniti - kaže Lauren.

Međutim, većina misli da je njena ideja super jer su rekli kako je ponekad teško natjerati građevinare da prihvate male poslove jer nisu zainteresirani.

- James je savršen za stvari poput sastavljanja namještaja, postavljanja trampolina, izgradnje polica i sličnih stvari. Ponekad je brže i lakše unajmiti nekoga da odradi posao za koji smo čekali da ga naši muževi rade - dodaje.

- Ti stvaraš, a ja ću graditi - kaže James.

Po skici može izraditi krevete na sprat za djecu, kao i namještaj po mjeri, idealan za porodicu.

James je bivši radnik noćne smjene u skladištu i prije dvije godine bio je prisiljen napustiti posao kako bi pomogao Lauri s njihovo troje djece, od kojih je dvoje autistično, piše The Sun.

James se planira vratiti na koledž kako bi studirao i uklopit će ovaj posao između studija kako bi povećao prihod porodici.

- Znamo kako je biti s ograničenim budžetom pa nudimo popuste osobama s invaliditetom, njegovateljima, starijima od 65 godina - istakli su supružnici.

Izvor: Coolstyle/The Sun