!

Vjenčanja mogu biti skupa, a parovi često traže načine kako da uštede nešto novca.

No, kada želite dati sve od sebe da vam vjenčanje bude posebno, može biti teško odlučiti na čemu srezati trošak.

Tako je jedna mladenka na Redditu ispričala da ona i njezin partner planiraju gostima na svadbi naplaćivati alkoholna pića 8 funti i 4 funte za napojnicu konobarima, a sve kako bi skupili nešto novca za medeni mjesec ili za novu kuću, piše Mirror. U svojoj objavi na Redditu objasnila i kako je to zamislila.

"Dakle, kada gost ode po svoje prvo piće, plaća ukupno 12 funti, a ostatak večeri više ne mora ništa plaćati osim ako sam želi konobarima dati napojnicu", napisala je.

Pitala je korisnike Reddita je li po njima ideja sebična, jer su joj mnogi članovi obitelji rekli da ne bi trebala nikoga tjerati da da novac za njihov medeni mjesec ili kuću, a ljudi im već nose i darove.

Objasnila je i da ona i zaručnik sami plaćaju cijelo vjenčanje, bez ičije pomoći, pa smatraju da je to u redu, a ako nekom ne odgovara, naprosto ne mora ni piti alkohol.

Ipak, njena je ideja podijelila mišljenja korisnika i pokrenula online raspravu u kojoj su neki pisali da je po njima to korektno i da im osobno ne bi smetalo, a drugi su mislili skroz suprotno.

"Meni se to čini u redu, pogotovo kad mladenci sve plaćaju sami", napisala je jedna korisnica.

"Vjenčanja su jako skupa i potpuno razumijem ovu odluku", komentirala je druga.

"Ako si ne možete priuštiti alkohol na vjenčanju, onda ga nemojte ni nuditi!", oštro je napisala treća korisnica, a četvrta je dodala: "Moj muž i ja smo također sami plaćali vjenčanje pa se nismo žalili i smišljali ovakve stvari."