KALIFORNIJA

Na benzinskoj stanici u Rancho Cordovi, gradu u Kaliforniji, u jednom trenutku cijena goriva bila je 69 centi po galonu, što je otprilike 25 centi po litri, umjesto redovne cijene od 6.99 dolara po galonu.

Darryl Surita, koji živi u obližnjem Sacramentu, to je primijetio i dobro iskoristio. Na društvenim mrežama objavio je snimak s benzinske stanice kako bi sve obavijestio o cijeni te je nazvao članove porodice da dođu natočiti gorivo kako bi prošli jeftinije.

“Objavio sam cijenu na svom Instagram profilu i odgovorio svima koji su mi poslali poruku. Nazvao sam mamu i rekao joj. Ona je nazvala brata i rekla njemu. Mislio sam da je to predobro da bi bilo istinito dok nisam provjerio indikator goriva koji je pokazivao da je rezervoar pun, a potrošio sam samo 14 dolara”, rekao je Surita za Newsweek.

“Vratio sam se s drugim autom, napunio ga, vratio se s rođakom i napunio nekoliko dodatnih spremnika. Cijela benzinska stanica bila je zakrčena automobilima”, dodao je.

Idila je trajala tri sata dok zaposlenici benzinske stanice nisu shvatili da su napravili veliku grešku te je ispravili. Kasnije je otkriveno da je ovom greškom načinjena šteta od gotovo 20.000 dolara. Upravitelj kalifornijske benzinske stanice John Szszecina otpušten je zbog greške u cijeni.

“Pa, to je bila greška koju sam napravio. Preuzeo sam odgovornost za to”, rekao je John. Pokrenuta je i GoFundMe kampanja kako bi John skupio novac i vratio ga prije nego što dobije tužbu.