TikTok

Zadržavanje vjetrova je sve samo ne dobra ideja. Dokaz tome je i 19-godišnja Cara Clarke, šankerica iz Irske koja je dvije godine zadržavala vjetrove u blizini svog dečka i osjećala nelagodu u trbuhu, ali nije odustajala jer 'ne voli podrigivanje i prdenje'. Čak je uvjerena da joj je slijepo crijevo puklo zbog toga.

Ona na TikToku tvrdi da joj je 'zbog neispuštanja vjetrova puklo slijepo crijevo'. Inače, to se zna dogoditi zbog blokade dijela koji spaja debelo crijevo i slijepo crijevo, ali ne i zbog zadržavanja vjetrova, kako je pojasnio liječnik koji je pogledao njen video, a čiji komentar i objavu možete pogledati niže u tekstu.

Cara je ispričala da je jaku bol u trbuhu osjetila dok je bila na poslu, a bila je toliko intenzivna da je od muke plakala.

"Suzdržavam se od prdenja, ali nisam mislila da ću zbog toga završiti u bolnici", priznala je u objavi na TikToku pa nastavila.

@cazakid69

♬ original sound - asp
"Osjetila sam ekstremnu bol u trbuhu dok sam radila u kafiću prošlog utorka. Toliko me boljelo da nisam mogla zadržati suze. Šepala sam i hodala sva pogrbljena", prisjetila se, piše 24sata.

Odmah je otišla doktoru, a on ju je hitno poslao u bolnicu. Tamo su joj dijagnosticirali upalu slijepog crijeva i operisali su je drugi dan. Dobro se oporavlja, a njen dečko Kyle Duffy (21), kaže, ne može vjerovati da se nije usudila ispuštati vjetrove u njegovoj blizini.

"U bolnici sam počela kriviti dečka jer uvijek zadržavam plinove kad sam s njim. Zajedno smo dvije godine i još uvijek je tako. Kad je saznao za to, rekao mi je: 'Bože, ljudi će misliti da se bojiš svega sa mnom'", dodala je Cara, a prenosi nypost.com.

Njena objava je prikupila mnoštvo pregleda, a nije promakla ni britanskom hirurgu dr. Karanu Rajanu, doktoru popularnom na TikToku i strastvenom zagovorniku ispuštanja vjetrova. Proanalizirao je njenu objavu i rekao kako 'zadržavanje vjetrova ne može uzrokovati upalu slijepog crijeva'.

Pojasnio je u videu da 'predugo zadržavanje vjetrova zna dovesti do toga da plinovi iz crijeva uđu u krvotok i oslobode se izdisanjem'.

Zadržavanje vjetrova može rezultirati njihovim gomilanjem koje vodi bolnom rastezanju crijeva. Ako se nađete u situaciji da ne možete slobodno ispustiti vjetar, lagano masirajte trbuh kako bi potaknuli kretanje plinova kroz sistem.