Youtuberi

Kafa je omiljeni napitak mnogih ljudi, a svaki ljubitelj ne može ni da zamisli da započne dan bez nje.

Bilo da je riječ o navici ili užitku kog ne želimo da se otarasimo, činjenica je da je gotovo svakodnevno konzumiramo.

Kafa ima brojne zdravstvene prednosti, ali i mane, a popularni youtuberi Craig i Chyna Benzine odlučili da je se odreknu na tri mjeseca.

"Kad ne popijem kafu, mišići mi postaju teški, ne želim ništa da radim. Osjećam se užasno bez nje i to mi se ne čini dobro. Osim toga, mnogi kažu da je odricanje od kafe izliječilo njihovu nesanicu", rekao je youtuber.

"Osjećam kao da mi se spavanje popravilo. Još uvijek je loše, ali je bolje, bolje loše, bolje loše...", priča Craig i dodaje da je prethodne noći spavao 7,5 sati što je za njega ranije bilo izuzetno teško.

"Osjećam se fantastično", dodao je. Sve to dešavalo se nakon otprilike 50 dana bez kafe.

Dvojac je već jednom pokušao da sprovede ovaj eksperiment, ali je izdržao samo mjesec dana. Sada su uspjeli da je ne piju duži vremenski period, a prestali su da konzumiraju i druge napitke koji sadrže kofein, poput gaziranih sokova.

"Kafa je prikrivala činjenicu da sam često umoran. Možda sada spavam bolje, jer se osjećam bolje kad se probudim, svježiji sam. Ipak, isto tako bih vrlo brzo mogao da se vratim u krevet", objašnjava on, piše Mondo.rs.

Tek nakon dva mjeseca bez kofeina vidjeli su stvarne prednosti.

"Čitav mjesec nisam imao motivaciju. Stvarno mi je nedostajao fokus", istaknuo je Craig, dok je Chyna objasnila da sada pije kafu bez kofeina:

"Voljela bih da nisam toliko zavisna od kafe. Sad sam došla do tačke kad se osjećam kao kad sam pila kafu sa kofeinom, a još uvijek pijem ovu bez", rekla je ona.

Pogledajte: