ČUDNE KOMBINACIJE

Njemački Burger King predstavio je novu ponudu hamburgera namijenjenih trudnicama, a jelovnik je zbog kombinacija poput sladoleda od vanilije, jaja i maslina ili hamburgera sa dijelovima palačinaka, svježih malina, sladoleda i šlaga postao hit na društvenim mrežama.

Možete birati između pečenih jaja i banane, currywurst kobasice s mariniranom haringom, sladoleda od vanilije s jajima i maslinama ili hamburgera sa slojevima palačinke, svježe maline, sladoleda, šlaga i govedine.

Zbog nesvakidašnjih i prilično čudnih kombinacija namirnica jelovnik je postao hit na društvenim mrežama, a mnogi su iskazali čuđenje.

"Izgleda kao da ste tražili od šestogodišnjaka da kombinuje svu svoju omiljenu hranu", pisalo je u jednom tvitu.

Međutim, iako mnogima zvuči prilično bizarno novi meni ima objašnjenje, a namijenjen je svim budućim majkama u Njemačkoj.

Prema Burger Kingu, oni su tu da "ostvare vašu trudničku želju u hamburgeru".

"Reprezentativnim istraživanjem budućih majki, Burger King je razotkrio mit oko želja za hranom u trudnoći", stoji u saopćenju.

"Rezultat: žudnja u trudnoći je najnormalnija stvar na svijetu i otpor je gotovo besmislen", dodali su.

Prema istraživanju Burger Kinga u Njemačkoj, 58 posto žena osjeti žudnju za hranom za vrijeme trudnoće.

Podaci su također pokazali da su tri najpopularnije čudne kombinacije hrane za buduće mame u ovoj državi marmelada i kiseli krastavci, riblji štapići i sos od jabuka te currywurst kobasica i marinirana haringa.