Pam i Jeremy Salda spontano su odlučili da svoju vezu krunišu brakom u Las Vegasu te su se u ovaj grad zaputili obučeni u vjenčanicu i odijelo. Međutim, kako je došlo do višestrukog kašnjenja letova, sudbonosno "da" odlučili su izgovoriti u avionu na 11.000 metara visine.

Jugozapadni let od Dallasa do Las Vegasa pretvorio se u nedjelju u improviziranu kapelu za vjenčanje, zajedno s trakama toalet papira kao dekoracijom i stjuardesom u ulozi kume.

Pam i Jeremy Salda su izlazili od augusta 2020. i rekli su za CNN da su se prošlog utorka našalili da će pobjeći u Las Vegas, a onda je njihova šala postala stvarnost.

"U roku od otprilike sat i po imali smo rezervirane letove i hotel", rekao je Jeremy Salda, "Pam je kupila vjenčanicu na internetu."

Par iz Oklahoma Cityja zakazao je sastanak u kapeli za vjenčanje za 21 sat u nedjelju navečer.

Pam Patterson (sada Pam Salda) u bijeloj vjenčanici i Jeremy u odijelu u krenuli u Grad grijeha, ali tokom svog presjedanja na aerodromu Dallas/Fort Worth, suočili su se sa višestrukim kašnjenjima i na kraju je njihov posljednji let za Vegas otkazan.

Dok su čekali na terminalu sreli su Chrisa Mitchama, još jednog putnika na istom letu za Vegas, koji je slučajno bio zaređen za sveštenika.

Slušao je njihovu svadbenu avanturu i sam je ponudio da vjenča par u Vegasu. Odatle su njih troje pronašli let Southwest koji je krenuo u Vegas sa samo četiri preostala sjedala

Ovaj let je, međutim, zakazan sa aerodroma Dallas Love Field, koji je bio udaljen oko 25 minuta. "Imali smo 50 minuta prije poletanja", rekla je Pam za CNN.

Dok su trčali aerodromom u svadbenoj odjeći, par je rekao da su im ljudi uzvikivali čestitke.


Pam i Jeremy Salda

Na kraju su stigli do ulaza i dok su se ukrcali, kapetan je bio radoznao zbog Pamine vjenčanicu. Objasnila je priču i našalila se o vjenčanju na letu. Na njeno iznenađenje, pilot je odgovorio: "Uradimo to!"

"Southwest je aviokompanija ljubavi skoro 51 godinu", rekao je Southwest u pisanoj izjavi datoj CNN-u, "Uvijek uživamo u prilici da proslavimo naše kupce na posebne načine."

Članovi posade okačili su trake napravljene od toalet papira i napravili Mitchamu pojas od vrećica za grickalice.

Dok je Pam hodala niz prolaz, drugi putnici su uključili dugmad za poziv, a Julie Reynolds, jedna od stjuardesa, ušla je kao improvizirana kuma.

Profesionalni fotograf se slučajno našao na brodu i snimio fotografije mladenaca, a ostaci krofne jednog od putnika poslužili su kao torta.

"Tako je čudno kako je sve došlo na svoje mjesto", rekla je Pam.

Mladenci su proveli dodatni dan u Vegasu kako bi proslavili svoje spontano vjenčanje.