Washington

Dvije vatrogasne ekipe spasile su ženu nakon što je upala u vanjski toalet dok je pokušavala da uzme svoj mobilni telefon u parku na Olimpijskom poluostrvu u Washington.

Vatrogasna služba Brinona objavila je da je žena u srednjim 40-im koristila pomoćni objekat na Mount Walkeru, popularnoj destinaciji za planinare, 19. aprila, kada se dogodila nezgoda.

U pitanju je toalet bez vode, koji se obično postavlja na lokacijama kao što su kampovi.

Nakon što joj je ispao telefon u toalet, žena je rastavila dasku i kućište toaleta u pokušaju da dođe do njega, objavila je vatrogasna služba na Facebooku. Koristila je povodac za pse da ga "izvuče". Ali pokušaj nije uspio i ona je skliznula u toalet na glavu. Na sreću, nakon 20 minuta u "trezoru", uspjela je pronaći i koristiti svoj telefon da pozove hitnu, prenosi CNN.

Ekipe iz Brinnon Fire Departmenta i Quilcene Fire Rescuea stigle su na mjesto događaja i izvukle je na sigurno.

Prema navodima vatrogasne službe, žena nije povrijeđena, oprana je i dato joj je odelo Tyvek da obuče. Ali ona je odbila svaki dalji medicinski tretman i nastavila svojim putem.

- Pacijent je imao izuzetnu sreću što ga nisu savladali otrovni gasovi niti je zadobio ozljedu - rekli su iz odjela.Faktor/CNN