Belgija

Alžirac bez dokumenata bori se da dokaže svoj identitet kako bi unovčio 250.000 eura osvojenih na lutriji u Belgiji.

Kako javlja Euro News, 28-godišnjak je prije nekoliko sedmica u supermarketu Zeebruggea kupio dobitnički listić za struganje u vrijednosti od pet eura te na kraju nije mogao preuzeti svoj dobitak.

Alexander Verstraete, advokat Alžirca, rekao je AFP-u da njegov klijent radi na tome da belgijskim vlastima dokaže svoj identitet.

"Moj klijent je u ilegalnoj situaciji, nema papire i bankovni račun. Tražimo one dokumente koji mogu dokazati njegov identitet, morat će kontaktirati svoju porodicu u Alžiru", rekao je advokat.

Ured javnog tužitelja u Brugesu otvorio je istragu kako bi pronašao sretnog dobitnika.

Advokat kaže da muškarac ne namjerava podnijeti zahtjev za azil u Belgiji i dobio je uvjerenja da neće biti deportiran dok ne dobije svoj dobitak na lutriji.

Prema belgijskoj nacionalnoj lutrijsko internetskoj stranici, dotična Ca$h kartica za struganje nudi šansu za dobitak "1 prema 3,69", ali trgovci koji prodaju ulaznice ne mogu dati dobitnicima velike novčane nagrade. Ako je iznos nagrade 250.000 eura, vlasnik listića mora preuzeti svoju nagradu u sjedištu lutrije u Bruxellesu.

Kada dobitni listić prikupi 250.000 eura, vlasnik mora preuzeti svoju nagradu u sjedištu lutrije u Bruxellesu.

"Pobjednik se nije pojavio kod nas, nismo ga vidjeli, što za sada blokira proceduru dodjele nagrade", rekao je Joke Vermoere, portparol nacionalne lutrije, piše Euro News, prenosi Index.hr.