POMOĆ PRI ZALIJEVANJU

Na TikTok profilu The Page Desings objavljen je videosnimak koji pokazuje kako reciklirati iskorišteni covid test te cijev za ekstrakciju otopine iskoristiti za hidrataciju vaših kućnih biljaka.

Testovi na covid-19 postali su dio naše svakodnevice nakon što je pandemija zahvatila svijet prije dvije godine, s negativnim rezultatima potrebnim za putovanje ili druženje na različitim mjestima.

Vjerovatno ste se testirali desetine puta od tada, a engleski ilustrator, podijelio je svoj trik za recikliranje plastičnih cijevi za izvlačenje koje dolaze uz testove za samostalnu upotrebu.

"Smatram da postoji mnogo rasipanja kada se radi o covid testovima pa je dobro reciklirati kada je to moguće", stoji u opisu videa u kojem pokazuje kako ga iskoristiti za njegu biljaka.

Umjesto da bacate cijev za ekstrakciju otopine (prozirna plastična posuda u kojoj mrdate štapić), možete je koristiti kao mini posudu za vodu za proklijale biljke.

Njihovo kvrgavo korijenje raste iznad zemlje, stabilizira biljku, a pomoću "mini saksije napravljene od covid testa" dobijaju dodatnu vlagu koju ne mogu dobiti iz tla.

Održavanjem korijenja vlažnim - biljka će biti dobro hidratizirana i zdrava.

TikTok video prikazuje sve potrebne korake, počevši od odsijecanja dijela poklopca cijevi. Zatim ispiranja i sipanja vode, prije nego što stavite traku preko otvora i probušite rupu u njemu.

Napravljenu "posudu za vodu" možete staviti na kraj korijena, osiguravajući da pomogne vašoj biljci da nastavi rasti.
@onthepage.designs I find there's a lot of wastage when it comes to COVID tests so it's good to recycle when possible ♻️ #plants #monstera #recycle #houseplants #fyp ♬ Pennies From Heaven - Remastered - Louis Prima