LONDON

Britanska policija upala je u luksuznu vilu u središtu Londona, koja je navodno u vlasništvu ruskog milijardera Olega Deripaske, nakon što su je zauzeli skvoteri. Skvoteri su jučer ujutro zauzeli vilu na trgu Belgrave vrijednu oko 65 miliona eura te na njenom prozoru objesili ukrajinsku zastavu.

“Okupacijom ove vile želimo iskazati solidarnost s ukrajinskim narodom, ali i s ljudima iz Rusije koji se nikad nisu složili s ovim ludilom”, priopćili su skvoteri i dodali: “Vi okupirate Ukrajinu, mi okupiramo vas.”

Nakon što ih je policija poslije sedam sati izvela iz vile, demonstranti su objavili snimke nastale u njoj.

Na snimkama se vide velike sobe u kojima u posljednje vrijeme niko nije boravio, no koje su potpuno namještene. Tu su veliki stol za obiteljske ručkove i police za knjige, kristalni lusteri i veliki piano.

Demonstranti su zahtijevali da se vila, koja se proteže na četiri sprata, nakon zapljene koristi za smještaj ukrajinskih izbjeglica.

Deripaska je ranije pozvao na prestanak rata u Ukrajini. Tog vlasnika velike tvornice aluminija s bogatstvom od 4 milijarde dolara mediji su svojedobno nazivali Putinovim omiljenim industrijalcem.