Građani Rusije nastavljaju izlaziti na ulice i protestovati protiv invazije na Ukrajinu, a jučer ih je uhapšeno 776 u 37 gradova. Gotovo pola antiratnih demonstranata uhapšeno je u Moskvi. U ruskoj prijestolnici je istovremeno održan još jedan protest i to sa samo jednim demonstrantom.

Pijanist Luca Zatravkin, sin poznatog ruskog pijanista Nikasa Safronova, usprotivio se zatvaranju McDonald’sa u Rusiji pa se lancima zavezao za vrata jednog od moskovskih restorana.

"Zatvaranje je čin nasilja prema meni i mojim sugrađanima!", vikao je pijanist kojeg je policija na kraju odvela. Navodno postoji još jedna snimka na kojoj Zatravkin kaže: "McDonald’s me učinio onim što sam danas!"

Jučer su cijeli dan bile ogromne gužve u McDonald’s restoranima širom Rusije, jer je kompanija u ponoć zatvorila vrata svih svojih restorana u toj zemlji, njih oko 850. McDonald’s je tu odluku donio zbog ruske invazije na Ukrajinu, ali su iz kompanije poručili da će uprkos zatvaranju nastaviti isplaćivati plaću za svih 62.000 zaposlenika.

Jedan Rus je ranije ove sedmice, nakon najave da više neće moći u McDonald’s, odlučio stvoriti zalihu burgera pa ih je nakrcao oko 50 u frižider. Drugi su, pak, počeli prodavati umake, burgere i McNuggetse na internetu, piše Telegram.hr.