Dogodilo se u Americi

Porodica iz američkog Marylanda početak 2022. zapamtit će po lijepom događaju.

Naime, Amerikanka je poslala svog supruga u trgovinu po pečenu piletinu, a on je usput na automatu kupio srećku lutrije i, osim piletine, kući se vratio sa 100.000 dolara, piše CNN.

- Žena me poslala u dućan da kupim gotovu piletinu za večeru - kazao je sretni dobitnik iz Hagerstowna radnicima Maryland Lotteryja.

Nakon što je kupio večeru, svratio je do automata za lutriju.

- Otišao sam do automata za Mega Millions jackpot, ubacio 20 dolara i kupio srećku Mega Millionsa za 10 dolara. Dok su večerali, neimenovani je muškarac provjerio "grebalicu" i shvatio da je nešto dobio, ali nije bio siguran o kolikom se iznosu radi.

- Mislio sam da sam osvojio bar 10 dolara da bih uložene novce dobio natrag - dodao je.

Kako bi provjerio stanje skenirao je listić uz pomoć aplikacije Maryland Lottery na svom mobitelu te otkrio da je osvojio 100.000 dolara.

- U jednom je trenutku izgovorio gomilu riječi na koje naša djeca nisu navikla u uobičajenim okolnostima. Mislili su da ga je nešto uznemirilo - kazala je njegova supruga službenicima lutrije.

Uslijedilo je veliko slavlje, a novac im je isplaćen 28. januara u sjedištu lutrije u Baltimoreu.

Kako se dalje navodi, novac će sretna porodica potrošiti na ljetni odmor, otplatu dugova, popravke po kući, a možda i za kupovinu televizora.

Faktor/CNN