Peking

Od tradicionalne pržene kineske hrane, knedli, do hamburgera i pomfrita, ružičasti kuhari roboti marljivo rade da usluže mnogobrojne novinare u glavnom medijskom centru Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Ružičasti kuhari roboti ubacuju knedle u kipuću vodu, prže pomfrit i poslužuju novinare u futurističkoj kafeteriji. Roboti se ažurno izmjenjuju između kuhinje i kupaca raspoređenih u prostoru gdje nakon iscprnih izvještaja objeduju pripadnici sedme sile koji su stigli u Kinu iz zemalja cijelog svijeta, prenosi N1.

Trpezarija izgleda kao u filmovima naučne fantastike, 50 posto kuhara su roboti, kako bi se smanjila ljudska interakcija i spriječilo širenje koronavirusa.

Procedura je jasna. Novinari samo treba da naruče hranu na šalterima i sačekaju isporuku hrane za njihovim stolovima, koje realiziraju roboti, sami ili uz određene asistencije ostalih uposlenika restorana.

Održavanje ljudske interakcije na minimum ključno je za sprječavanje širenja COVID-19 u "zatvorenom" balonu, koji odvaja prisutne od ostatka javnosti.