VELIKA EKSPLOZIJA

Youtuberi danas rade različite stvari u pokušaju da prikupe što više pregleda, a neki se odlučuju na uništavanje skupocjenih automobila. U tu grupu spada i ruski vloger Mikhail Litvin, koji je uništio nekoliko takvih modela.

Litvin je u oktobru 2020. godine uništio svoj Mercedes AMG GT 63 S iz ljutnje jer se kvario, a u Mercedesu su ga navnodno odbijali popraviti. "Prirodan" slijed događaja je bila odluka vlogera da se "riješi" automobila pa ga je vloger zapalio.

Osim toga, prije godinu je vozeći Taycan Turbo S ušao u Porscheov salon ravno kroz portale, a kasnije je tvrdio da je stisnuo pogrešnu papučicu. Taj incident se činio nemještenim, no posljednji slučaj je nešto sasvim drugo. Litvin je slomio srca ljubitelja automobila jer je uništio BMW M5 Competition.

To nije bio njegov automobil, nego njegovog prijatelja. Bez obzira na to, luksuzni njemački sedan je posuo benzinom, a potom ga je zapalio pogodivši ga zapaljenom strijelom. Zašto je to učinio, objašnjenja nema, ali se pojavila informacija da je razlog tragičan incident povezan s njegovim prijateljem.

U novembru 2021. godine je vloger Said Gubdenskii poginuo dok je vozio BMW M4 Competition. Izgubio je kontrolu nad vozilom u centru Moskve te se sudario s Mercedesom GL, a potom direktno udario Volvo XC90. Vloger je preminuo na mjestu nesreće prije dolaska ekipe hitne pomoći, dok je njegov suvozač umro u bolnici usljed teških povreda.

Navodno je Litvin uništio M5 Competition kako bi odao počast svom prijatelju. Neki će reći da je trebao prodati automobil i sredstva dati porodici poginulog vlogera, no on je mislio drugačije.