SAD

Policajac iz Colorada spasio je psa iz gorućeg automobila, a ured šerifa okruga Douglas podijelio je s javnošću video spašavanja.

Zamjenik Michael Gregorek dobio je prijavu o zapaljenom vozilu, a kako je mjesec ranije intervenirao u slučaju u kojem je osumnjičeni bacao molotovljeve koktele na vozilo, mislio je da bi ovo moglo biti nešto slično. Međutim, kad je došao na mjesto događaja, vidio je muškarca koji je gađao terenac iz kojeg je izlazio gust dim. Prvo je mislio da je u pitanju kazneno djelo, a onda je čuo kako čovjek viče da mu je pas u automobilu.

“Počeo je vrištati da je njegov pas u autu. Odmah sam prebacio prekidač s ‘ovo očito nije zločin’ na ‘sada imamo život u smrtnoj opasnosti'”, rekao je Gregorek.

Snimka, postavljena na Facebook stranicu ureda šerifa okruga Douglas, prikazuje Gregoreka kako pendrekom razbija stakla na zadimljenom terencu prije nego što je uznemirenog psa, po imenu Hank, izvukao na sigurno.

“Hank dolazi do stražnjeg prozora, slini, vidi se da je u nevolji. Vlasnik ga je pokušavao izvući, ali neuspješno”, rekao je policajac.

Snimka završava dirljivim susretom vlasnika i spašenog psa, a može se vidjeti i kako životinja sa zahvalnošću liže ruke svom spasitelju. Vatrogasci vjeruju da je vatra bila posljedica električnog kvara i vjerovatno je nastala negdje ispod nadzorne ploče ili konzole.

Autor: Index.hr