Hong Kong

Nevjerovatna snimka stiže iz Hong Konga, a prikazuje dvojicu muškaraca u vožnji u sportskom otvorenom dvosjedu Lotus Exige koji se u jednom trenutku zanosi, vjerovatno zbog mokrog kolnika i gubi kontakt s podlogom. Trenutak potom automobil završava zabijen u rasvjetni stupu uz brzu cestu i raspada u hiljadu komadića, dok vozač i suvozač ostaju sjediti u kokpitu u popriličnom šoku.

TheSunDaily prenosi da su se i 42-godišnji vozač i njegov 28-godišnji suvozač žalili na bolove u prsima i vratu, ali osim toga, prošli su bez težih posljedica.

Uzimajući u obzir da je retardacija iz velike brzine kretanja do zaustavljanja trajala manje od dvije sekunde, rekli bismo da su dobro i prošli.

Pritom prizor kako ostaju sjediti u olupini dok jedan od njih provjerava svoj telefon dok čekaju pomoć djeluje nadrealno.

U svakom slučaju, premda je udar bio doista snažan slobodno možemo ustvrditi kako do težih posljedica za putnike nije došlo zahvaljujući konstrukciji sportskog Lotusa s čvrstim aluminijskim monocoqueom jer je automobil u osnovi prepolovljen nakon udara u rasvjetni stup…