Drvoprerađivač

Otac po imenu Trương Văn Đạo je svom sinu napravio funkcionalan automobil marke Rolls Royce koji ima elegantno stakleno vjetrobransko staklo, prednja i stražnja svjetla te motor na baterije.

Drvoprerađivač Trương Văn Đạo jedan je od onih roditelja koji daju sve za svoju djecu. Naime, ovaj umjetnik iz Vijetnama vodi vlastitu radionicu pod nazivom ND Woodworking Art i konstruirao je nevjerovatne replike automobila, telefona i još mnogo toga od odbačenog drveta.

Njegova posljednja kreacija zadivljujuća je replika 28 miliona dolara vrijednog limitiranog izdanja Rolls-Royce Boat Taila, jednog od najpoželjnijih vozila na svijetu.

Ovo vozilo je puno više od kopije pravog auta. Đạo si je dao puno truda kako bi minijaturni Rolls-Royce napravio funkcionalnim automobilom. Nakon što je izradio karoseriju kabrioleta od drveta – uključujući sjedala, naslone za glavu i upravljačku ploču – dodao je elegantno stakleno vjetrobransko staklo, prednja i stražnja svjetla plave boje te motor na baterije.

Ovaj nevjerovatni ručno izrađeni automobil se može ležerno voziti oko kvarta. Prednji dio vozila također uključuje klasične ambleme Rolls-Roycea poput ‘RR’ logotipa ispod rešetke i kipića Spirit of Ecstasy na haubi. Unatoč tome koliko je svaki centimetar automobila izvanredan, kruna ovog auta je definitivno leptirasti prtljažnik.

Baš kao i originalni Boat Tail, Đạova drvena verzija ima dvoja vrata, a u autu se nalazi i set staklenog posuđa, kišobran i sok u kojem možete uživati nakon što stignete na odredište. Cijeli projekt trajao je oko 68 dana, a Đạo je ovaj automobil radio između svog dnevnog posla u Googleu. Cijeli proces snimio je i objavio video na YouTubeu, piše My Modern Met.