:)

Da bi dijete odraslo u samostalnu i snalažljivu osobu, potrebno je dozvoliti mu da sudjeluje u svim primarnim aktivnostima, poput oblačenja, prehrane i higijene. No, neka djeca počinju mnogo ranije da pokazuju sposobnosti samostalnosti, nego na šta smo mnogi navikli.

Jedan od takvih primjera, postao je za kratko vrijeme viralan na društvenim mrežama. Beba od godinu i šest mjeseci sama oblači štramplice, a potom i skafander.

Video je pregledao veliki broj ljudi i mnogi se pitaju "da li je ovo realno"? Kako izgleda video, pogledajte u nastavku. A roditeljima svaka čast na ovakvom uspjehu!

Stručnjaci ističu da s obzirom na mogućnosti, uputstva i očekivanja, djeca bi već u periodu vrtića trebala da mogu realizovati sama većinu svojih osnovnih potreba, iako to ne znači da tu i tamo neće zatražiti pomoć.

Bitno je da ih potičete i hrabrite pri svakom pokušaju da djeluju samostalno, a znanja i vještine će dolaziti postupno, jedna po jedna!

 
@olivakon87

Моя самостоятельная доченька#хочуврекомендации #хочуврек #ставимлайки #доченькалюбимаямоя #самаодевается #детскиеприколы #детство

♬ ТЫ ГОРИШЬ КАК ОГОНЬ - SLAVA MARLOW