I to je moguće

Hannah Violet (23) samohrana je majka trogodišnje djevojčice koja na TikToku redovno objavljuje sve o iznenadnom rođenju njene kćerke.

Naime, Hannah nije ni znala da je trudna sve do 50 minuta prije poroda, piše The Sun.

Trudnoća ju je iznenadila jer je sve vrijeme pila kontracepcijske pilule.

Probudili je bolovi

Objasnila je kako su je jedno jutro probudili bolovi u trbuhu i leđima, a porodica ju je brzo odvezla u bolnicu sumnjajući na upalu slijepog crijeva. Kada je stigla u hitnu brzo je postalo jasno da treba roditi.

- Tata me pronašao ujutro u kupatilu dok sam se grčila od bolova. Nazvali su hitnu i rekli su nam da je moguće da imam upalu slijepog crijeva. Stigli smo u bolnicu i htjeli su mi izvaditi krv, ali ja sam se toliko previjala od bolova da to nije bilo moguće - ispričala je Hannah u videu.

U bolnici je ubrzo postalo očito da se Hannah sprema roditi.

- Dolazimo u bolnicu i žele mi uzeti krv, ali previše me boli da ostanem mirna. Dvije sekunde kasnije pukao mi je vodenjak i tada su mi rekli da imam trudove. Odveli su moje roditelje u drugu prostoriju da im objasne šta se događa - da im kažu da će biti baka i djed – priča Hannah.

Dodaje da je tražila da mama bude s njom na porodu, a da je tata ostao u čekaonici i zvao njenog brata kako bi mu rekao šta se događa.

- Pedeset minuta nakon toga rodila sam djevojčicu i sad sam samohrana majka zdrave trogodišnjakinje – kazala je Violet.

U komentarima ispod javile su se žene koje su prošle slično iskustvo. Unatoč pilulama, ostale su trudne i doznale to tek nakon nekoliko sedmica.

- Ja sam saznala u 27. sedmici trudnoće - napisala je jedna.

- Unatoč piluli, otkrila sam da sam trudna u 34. sedmici - dodala je druga.

Pomiješana iskustva

Čini se da je Hannah imala pomiješana iskustva s medicinskim timom koji je bio zadužen za njenu brigu.

- Rodila sam 50 minuta nakon što sam saznala da sam trudna, a zatim sam morala provesti dva dana u bolnici s babicama koje nisu imale nikakvu podršku - rekla je u jednom od prethodnih videa.

No u drugom videu zahvalila se medicinskoj sestri koja se brinula za nju.

- Bolničarki koja je ostala uz mene cijelo vrijeme nakon što sam saznala da sam trudna i koja mi je pomagala tokom poroda - nikad te neću zaboraviti - rekla je Hannah Violet.

@h.anviolet That’s one way to get yourself banned from microgynon #ididntknowiwaspregnant #crypticpregnancy #crypticpregnancyawareness #pillbaby ♬ DONT USE NOT TV - eversincecorneliastreet

Faktor/The Sun