VELIKA PORODICA

Courtney Rogers (37) u slatkom je iščekivanju 12. djeteta. Trudna je svake godine od 2008, kad se udala za pastora Chrisa.

Ovaj par iz Santa Fea već ima 11 djece: Clinta (11), Claya (10), Cadea (9), Callie (7), Casha (7), Colta (6), Casea (6), Calenu (4), Caydie (3), Coralee (2) i Caris (1).

Dvanaesta beba stiže u martu, a porodica već štedi novac pa koriste platnene pelene i ne kupuju gotove grickalice, već za užinu jedu voće koje uzgajaju u vlastitom vrtu.

Courtney je bila djevica kad se udala, a kontracepciju ne koristi jer, kako kaže, ne zna kako.

- Ljudi nas ponekad osuđuju. Ne vole velike porodice i smatraju da ne možemo brinuti o toliko djece. Nije me briga jer su to stranci koji nas uopće ne poznaju - kaže za The Sun.

Svu djecu školuju kod kuće. Courtney je domaćica koja brine o farmi. Kaže da je oduvijek sanjala o tome da bude mama.

- Htjela sam djecu, ali nisam imala specifičan broj. Suprug je predložio 10, toliko ih je imala njegova majka. Nakon 10 sam se i dalje osjećala mladom i imam osjećaj da je porodica sa šest dječaka i šest djevojčica savršena - dodaje.

Nažalost, u ovih 13 godina Courtney je doživjela i tri pobačaja.

- Obično ujutro doručkujemo oko 8 sati i onda školujem djecu do 11 ili 11.30. Tada čistimo i ručamo. Bebe onda idu spavati, a starija djeca moraju biti tiha. Poslije još učimo, obavljamo poslove na farmi, čistimo i večeramo. Djeca obično pogledaju crtiće i onda ih spremamo za spavanje. U krevetu su do 20 ili 20.30 sati - opisala je svoj dan.

Sa životom je, ističe, sretna. Na hranu sedmično troši između od 350 i 500 eura.