Indija

Slike para koji sjedi u velikom loncu za kuhanje i pluta poplavljenim ulicama do svog vjenčanja u južnoj Indiji pružile su nešto drugačiji pogled na regiju razorenu obilnim kišama.

Akash i Aishwarya bili su odlučni u ponedjeljak ne propustiti svoj veliki dan u selu Thalavady u državi Kerala.

Slike tog para, zdravstvenih radnika, u njihovom improviziranom „brodu“ kasnije su se naširoko podijelile na društvenim mrežama.

Obilne oborine u Kerali uzrokovale su ozbiljne poplave i smrtonosna klizišta.

Rijeke su se izlile, a mostovi i ceste odneseni – u nekim slučajevima cijeli gradovi i sela su odsječeni.

Mjesto vjenčanja Akasha i Aishwarye, mali hram u Thalavadyju koji je pristao izvesti ceremoniju, također je djelomično poplavljen, prenosi BBC.

Par je posudio aluminijski lonac za kuhanje iz drugog lokalnog hrama i zatražio da mu pomognu muškarci koji su ih vukli ulicama.

“Pretvorilo se u vjenčanje kakvo nismo ni zamislili”, rekla je mladenka Aishwarya za lokalni informativni kanal Asianet.
  Mladenci su rekli da su u početku planirali mali događaj s ograničenim brojem članova porodice, no zbog tog interesa nakon što su slike objavljene na internetu osjećali kao da su svoj poseban dan podijelili s mnogim drugima.

Akash je dodao kako je par prije nekog vremena rezervirao datum vjenčanja i da ga nisu željeli odgoditi jer ne znaju kada će imati više slobodnog vremena, izvijestila je novinska agencija PTI.

Dodao je da je lonac za kuhanje bila “jedina opcija” dostupna u tako kratkom roku.

Autor: FTV