DRUŠTVENE MREŽE

Putovanje u javnosti može biti nesigurno za žene, posebno kasno u noć. Ipak, putovanje vozom jedne djevojke oduševilo je društvene mreže zbog postupka nepoznatog muškarca.

Sabrina Aloueche objavila je šta se dogodilo na svom Twitter profilu, gdje je priznala da je u početku mislila da je čovjek čudak, ali to je bilo prije nego što je otkrila šta je učinio za nju.

- Sinoć, tokom četverosatnog putovanja nazad u London zaspala sam i to čvrsto. Sjedila sam za stolom sama, a torba i mobitel su mi stajali na stolu. AirPods u ušima s uključenom muzikom. Probudila sam se dok smo ulazili u Euston i primijetila sam da je uz grupu vrlo pijanih momaka na drugoj strani voza bio jedan muškarac - napisala je u objavi.

I taj muškarac odlučio je sjesti baš nasuprot nje za stol. Prvo su joj kroz glavu prošle razne negativne misli, kao što on želi od nje i jesu li joj sve stvari na broju. No, kako je silazila s voza nepoznati muškarac odlučio joj je otkriti istinu o svojim namjerama.

Potapšao me po ramenu i rekao: "Nisam te htio prestrašiti, samo nisam želio da spavaš bez nadzora". Sve vrijeme je sjedio ondje kako bi se uvjerio da mogu sigurno spavati - objasnila je.

Njena je objava postala viralna, a mnogi su bili oduševljeni postupkom ovog muškarca.

- Dirljiva priča. On je muškarac kojeg svi želimo u blizini u ovakvim trenucima. Svi bi muškarci trebali biti poput njega - komentirala je jedna korisnica, dok je druga dodala: "Apsolutno dirljiva anegdota. Svaka čast tom gospodinu, ma ko on bio" - prenosi Mirror.