Hm...

Kako bi djevojkama pomogla da osvoje srca muškaraca, jedna korisnica je na društvenim mrežama postavila video u kojem objašnjava pratiteljima kako se "izvodi" zavodljivi pogled koji, tvrdi, djeluje za samo nekoliko minuta.

Kažu da je kontakt očima neophodan kada želimo da privučemo nečiju pažnju i postignemo da se osoba koja nam se dopada zainteresuje za nas, piše Prva.

Flertovanje nerijetko počinje upravo intenzivnim pogledima, a postoji i jedan trik koji se odnosi na to kako gledamo u osobu koja nam se sviđa.

Zapravo, rezultati brojnih istraživanja ukazuju na to da su oči, tj. pogled, prva stvar koju muškarci vide na ženi.

Američki Psychology Today pisao je o tome zašto pogled povećava stepen privlačnosti.

"Lučenje oksitocina produbljuje kontakt očima, a time se i privlačnost povećava. Oksitocin utiče na širenje zjenica, što pokazuje na interesovanje; što su zjenice šire, to je privlačnost veća."

Sophie Rose, korisnica društvene mreže TikTok otkrila je da ima trik za pogled koji može instant djelovati na onoga ko vas zanima.

@sophieroselloyd

Hehe

♬ original sound - 😎
Njen video u kome to objašnjava "način zavođenja" ima više od 800 hiljada pregleda na TikToku.

Ipak, Sophie ističe da to pokušate s nekim ko vam se jako dopada, ali mislite da ste i vi simpatični toj osobi, pošto možda neće djelovati na nekoga koga prvi put vidite.

Osim toga, bitno je da razgovarate jedan na jedan s tom osobom, jer ako ste u grupi ljudi, možda neće biti primjećen.

Trik za zavodljivi pogled


Kako izgleda taj pogled:
- pogledajte simpatiju u lijevo oko
- spustite pogled do usana/brade
- dignite pogled do desnog oka...
...i to je to.