MJESEČNO

Zvižduci publike i ljubitelja boksa koji su pratili egzibicioni meč između nekadašnjeg svjetskog prvaka Floyda Mayweathera i poznatog YouTubera Logana Paula teško da su zabrinuli dvojicu boraca koji su "zrgnuli" milionske horonare.

I dok je Maywaether u svijetu sporta poznat po raskošnom životu i trošenju novca, ni Paul nije ništa drugačiji, samo što je do bogatstava i slave stigao preko popularnog videoservisa.

Prije borbe, u kojoj je izdržao svih osam rundi sa Mayweatherom, pojavile su se informacije da će zvijezda YouTubea inkasirati 20 miliona američkih dolara.

Osim, toga Paul je zaradio ozbiljan novac i od prodaje svog brenda Maverick Clothing, a sam je kazao da je za tri dana samo od toga zaradio 2,8 miliona dolara.

Logan se na YouTubeu pojavio 2015. godine sa videom u trajanju od sedam sekundi, a trenutno je na njegov kanal pretplaćeno više od 23 miliona korisnika YouTubea.

Upravo od broja pregleda, poznati YouTuber zarađuje veliki novac. Određene informacije i podaci kazuju kako se na 1.000 pregleda (u SAD-u, op. a.) zarađuje oko tri dolara, a Paul ima četiri svoja kanala.

Forbes je 2018. godine objavio da Logan mjesečno zarađuje 1,2 miliona dolara, dok je u jednoj drugoj objavi isti izvor naveo da po objavi na Facebooku ubire dodatnih 77 hiljada dolara, te 55 hiljada za sponzorisanu objavu na Instagramu.

Ozbijan novac zarađuje i na Spotifyju, a milion prikaza plaća se oko 3.110 dolara. A statistika kaže da YouTube zna imati i pod 74 miliona prikaza.

Samo od članarina plaćenih za njegov Maverick Club inkasirao je nešto više od milion dolara.