Izazvali reakcije

Youtuberi Nikki i Dan Phillippi već danima izazivaju lavine reakcija na društvenim mrežama. Privukli su pažnju otkrivši da su psa eutanazirali jer je ugrizao njihovog sina, a sada je ponovo postao viralan i video koji su objavili 2018. godine. U njemu su objasnili zašto su odustali od usvajanja djeteta s Tajlanda.

Rekli su da je jedan od razloga zbog kojeg su odustali od usvajanja i taj jer godinu dana ne bi mogli dijeliti fotografije djeteta na društvenim mrežama.

Par je kontaktirao Holt International, kršćansku organizaciju koja djecu povezuje s posvojiteljskim porodicama, te su dobili obavijest da Tajland ima zakon koji zabranjuje dijeljenje bilo kakvih fotografija ili videozapisa djeteta do godinu dana.

- Nikki ima YouTube kanal. Dijelimo puno toga - objašnjava Dan u videu.

Nikki je dodala da ih je organizacija upozorila da bi, ako te upute ne shvate ozbiljno, mogli pokvariti odnos organizacije sa zemljom i buduća usvajanja za druge porodice.

- Zamalo sam jednom objavila na Snapchatu da sam potpisala ugovor. Totalno ću zabrljati, a onda ću tako uništiti druge porodice - rekla je Nikki.

Iako su tvrdili kako zabrana objavljivanja na društvenim mrežama nije jedini razlog zbog kojeg su odustali od usvajanja, objasnili su: "Mi samo želimo mogućnost da radimo ono što želimo a da pritom ne nanosimo štetu ili posljedice drugim ljudima i cijeloj organizaciji".

No to ih nije spriječilo da samo nekoliko mjeseci nakon ove objave pokušaju usvojiti dijete iz Koreje. Ipak, četiri mjeseca kasnije snimili su još jedan video najavivši kako više neće pokušavati usvojiti ni dijete iz Koreje.

U videu je Nikki rekla: "Naša agencija za posvojenje smatra da korejski sudija neće odobriti posvojenje zbog toga koliko javno govorimo o svom zalaganju za posvojenje".

- S ovo dvoje nešto psihički nije u redu... Nisu mogli žrtvovati godinu dana iskorištavanja djeteta za skupljanje pregleda, baš kao što ni psa nisu mogli dresirati jer je ugrizao dijete? - jedan je od komentara.

- Udomljeno dijete nije nešto što biste trebali iskorištavati za preglede. Bilo bi mi žao da je udomljeno dijete bilo iskorišteno samo da bi oni profitirali. Drago mi je što je Tajland imao taj zakon - složio se drugi, dok je treći dodao: "Sve zemlje bi trebale usvojiti takav zakon".

Index