Da li biste se usudili

Jeste li se ikada zapitali kako bi bilo voziti se staklenim liftom uz bok jednog od najviših njujorških nebodera?

Pa, posjetitelji će to uskoro moći učiniti zahvaljujući Summit One Vanderbilt, potpuno novoj atrakciji koja će se otvoriti u Manhattanu u kuli One Vanderbilt ovog oktobra.

Ascent, stakleni zatvoreni lift, preći će 369 metara vanjske strane zgrade, pružajući očaravajući pogled na grad, piše CNN.

Oni koji traže nešto još odvažnije mogu se odlučiti za Levitation, "kolekciju" staklenih kutija koje vire iz kule, na 1063 metra iznad avenije Madison.

Oba bi trebala biti bazirana na prostoru od 65.000 kvadratnih metara unutar četiri nivoa i osmatračnici na vrhu One Vanderbilta.

Summit One Vanderbilt sadržavat će i kafić po imenu Après, bar na terasi, štandove s hranom i "najvišu gradsku livadu na otvorenom".

- Stvorili smo destinaciju koja nudi interaktivno iskustvo koje će se pamtiti cijeli život s najboljim pogledima u cijelom New Yorku - tvrdi Marc Holliday, predsjednik i izvršni direktor kompanije SL Green.

Ova vijest dolazi nakon što je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio najavio turističku marketinšku kampanju za grad vrijednu 30 miliona američkih dolara.

Faktor/CNN