Snimak postao viralan

To je univerzalni jezik majčinske ljubavi. Ovim riječima opisan je snimak iz zoološkog vrta u Bostonu koji je za kratko vrijeme postao viralan.

Emmily Austin, posjetiteljica zoološkog vrta u Bostonu, pokazala je da majčinska veza nadilazi vrstu nakon što su ona i majka gorila pridržavale svoje bebe jedna drugoj.

Video je objavio njen suprug Michael.

- Bila sam samo u čudu - rekla je Emmily Austin za News Center Maine.

Ova stanovnica Mainea posjetila je zoološki vrt Franklin Park sa svojim petomjesečnim sinom Canyonom kada su privukli pažnju gorile po imenu Kiki.

- Neprestalno je gledala, a ja sam mislila da gleda u kanjon - dodala je Austin.

Kazala je da je zaintrigirana gorila pet minuta gestikulirala i s ljubavlju gledala iz svog ograđenog prostora, piše New York Post.

Austin nije mogla shvatiti zašto sve dok Kiki nije uzela vlastitog sina, sedmomjesečnu bebu gorilu Pabla, i podigla ga.

Njih su dvije potom pokazali svoje dječake jedna drugoj kroz pregradu. U jednom trenutku, Kiki je čak pokušala maziti lice malenog Canyona kroz staklo i "držati ga za ruku", kazala je Austin, koja je bila zapanjena.

- Lice joj je bilo tako zaljubljeno. Pokazivala je svoju bebu, moju bebu - rekla je.

I dok je maleni Canyon navodno prespavao susret, njegova se majka nada da će se vratiti u zoološki vrt kako bi se drugarice mogle ponovo nasladiti zajedničkim majčinstvom.

- Kada sam tog dana ušla u zoološki vrt, nikada nisam mogla zamisliti da ćemo doživjeti ovo iskustvo - rekla je.

Ovo nije prvi put da su se majčini instinkti gorile "aktivirali" gledajući ljudskog mališana. Godine 1996. mama primat proglašena je herojem nakon što je spasila trogodišnjaka koji je pao u njen ograđeni prostor u čikaškom zoološkom vrtu Brookfield.

Faktor/New York Post