...

Prije tačno 15 godina dogodila se jedna od najbizarnijih zabuna u historiji televizije.

Tada je računalni tehničar Guy Goma slučajno završio u intervjuu uživo na BBC-ju umjesto tehnološkog stručnjaka Guya Kewneyja.

Guy Goma trebao je tog dana biti na razgovoru za posao u IT odjelu BBC-ja. Stigao je na glavnu recepciju i čekao da ga pozovu.

Istovremeno, Guy Kewney, tehnološki stručnjak, čekao je na drugoj recepciji i pripremao se za intervju uživo na BBC-ju.

Producentu emisije javljeno je da Kewney čeka na glavnoj recepciji pa se on tamo i zaputio te upitao recepcionera gdje je Guy Kewney, a on mu je pokazao na Guya. Ali Gomu. Producent je pitao je li riječ o pravoj osobi jer je ranije vidio Kewneyja na fotografiji, a recepcioner je potvrdio da jest.

Producent, znajući da do javljanja uživo iz studija ima još pet minuta, prišao je Gomi i pitao ga je li on – Guy. Goma je, čuvši svoje ime, odgovorio da jest.

Odveli su ga u studio, našminkali, ozvučili i posjeli ispred kamera. Iako je, kako je kasnije priznao, smatrao da je ta cijela situacija pomalo neobična, Goma je i dalje u tom trenutku vjerovao da je na razgovoru za posao.

Tek kad ga je voditeljica u emisiji najavila kao Guya Kewneyja, tehnološkog stručnjaka, Goma je, vidno šokiran, shvatio o čemu je riječ. Svjestan da je na televiziji uživo, Goma je čak i pokušavao odgovoriti na postavljena pitanja, prenosi Index.

U isto vrijeme, Kewney je na recepciji šokirano gledao kako drugog tipa prikazuju pod njegovim imenom.

Britanski mediji kasnije su prenijeli da je Gomin razgovor za posao održan 20 minuta kasnije, no ipak ga nisu zaposlili.