PRIZOR IZ SPLITA

Muškarac u Splitu blokirao je jutros crvenim kombijem ulaz u poslovnu zgradu u kojoj se nalazi Agram Banka.

Na kombiju piše “Lopovi, dosta je!”, a rekao je da se neće maknuti dok ne dođe državno tužiteljstvo.

Pred zgradom je interventna policija koja ga je i uhapsila, javlja Dalmatinski portal. Odveden je u policijsku stanicu na krim istraživanje, ali crveni kombi je ostao ispred zgrade banke jer je ključeve negdje bacio, dodaje isti portal.

U banku se zbog toga i dalje ne može ući.

“Neću otići dok ne dođe neko iz državnog tužiteljstva. Blokirali su mi život sedam godina. Prodali su poslovni prostor za 400 hiljada eura, a milion kuna su meni odbili od računa, još 500 hiljada kuna imaju ovrhu na moju kuću i kuću mojih roditelja. Sve su uzeli. Ne dam.

Ovo je za državno tužiteljstvo! Policija ne može napraviti ništa. 280 hiljada eura je nestalo. Ja nemam lovu za advokate koju oni imaju. Prodali su prostor ispod života u koroni, a mene ne žele primiti zbog korone. Sistem, korupcija i tužiteljstvo. Imam sve crno na bijelo. Moje pare smrde, a njihove ne. Sve ću dati na uvid kada se završi ovo. Da cijela Hrvatska vidi što se radi. Želim da napokon počnu funkcionirati.

Nisam ja jedini. Ima nas još. Borim se za sebe, ali i za druge. Neka se neko pametan jeti pa pošalje nekog pametnog ko može razgovarati. Ovo sve traje sedam godina. Jedu male ljude. Ja sam mali čovjek. Mene hoće pojest. Razmišljao sam da se ubijem, ali želim živjeti. Vidite na šta su me natjerali. Niko ne vidi, niko ne čuje, ntko ne čita papire’, rekao je Dalmatinskom portalu.