UHAPŠEN

Mladić iz Arizone našao se u problemima nakon što je glumio vlastitu otmicu kako bi izbjegao odlazak na posao.

U petak 10. februara u Coolidgeu policija je dobila dojavu o muškarcu koji leži uz cestu sa zavezanim rukama iza leđa. Poslan je policijski automobil koji je ubrzo izvijestio da su doista pronašli mladića koji je izgleda bio vezan i napušten uz cestu.

"Žrtva" je identificirana kao Brandon Soules, 19-godišnjak koji je policiji rekao da su ga otela dva maskirana muškarca. Prema njegovim navodima, oni su ga udarili u glavu nakon čega se onesvijestio te probudio ondje gdje ga je policija pronašla. Samo, to nije bila istina, prenosi Oddity Central.

Policija je izvijestila kako je provedena temeljita istraga te su pronađeni dokazi da je njegova priča izmišljena i da nije bilo otmice ili napada.

Nakon ispitivanja mladić je naposljetku i priznao kako je priču izmislio. Kaže kako je očajnički htio izbjeći odlazak na posao pa je odlučio lažirati vlastitu otmicu. Gurnuo je zgužvanu maramicu u usta, a zatim je kožnim remenom zavezao ruke iza leđa. Izašao je na tlo uz cestu gdje ga je neko mogao vidjeti i pričekao da ga policija "spasi".

Soules je uhapšen 17. februara zbog podnošenja lažnih prijava policiji. Tada je i otpušten iz firme za gume u kojoj je radio.



Izvor: Oddity Central/Index