PAO S BRODA

Mornar koji je pao s broda preživio je čuvajući se za “komad morskog smeća”, otkrio je njegov sin.

Vidam Perevertilov proveo je 14 sati u vodi nakon što je u ranim jutarnjim satima pao s teretnog broda u Tihi okean, prenosi BBC.

Ovaj 52-godišnjak, koji nije bio u zaštitnom prsluku za spašavanje, živ je zahvaljujući odluci da pliva prema “crnoj tačkici” udaljenoj nekoliko kilometara.

Ispostavilo se da je to bila plutača, za koju se držao dok ga nisu spasili.

Izgledao je oko 20 godina stariji i vrlo umoran, ali bio je živ “, rekao je njegov sin Marat za novozelandski portal Stuff.

Gospodin Perevertilov glavni je litvanski inženjer tvrtke Silver Supporter koja je vršila opskrbu između novozelandske luke Tauranga i izoliranog britanskog teritorija Pitcairna.

Nakon smjene u mašinskom postrojenju u kojoj se pumpa gorivo, osjetio je vrućinu i vrtoglavicu, rekao je njegov sin. Zatim je oko 4 ujutro izašao na palubu kako bi se oporavio. Nakon toga je pao s broda.

Marat, koji je detalje o očevoj priči o preživljavanju dobio putem chatova, vjeruje da je možda pao u nesvijest, jer se ne sjeća samog pada. Ne sluteći da im je čovjek pao s broda, brod je nastavio ploviti.

Boreći se da ostane na površini dok sunce ne izađe, gospodin Perevertilov primijetio je crnu mrlju na horizontu i odlučio plivati prema njoj.

“Nije bilo usidreno ni za šta, ni za čamac, bio je to samo komad morskog smeća”, rekao je Marat dodavši da se radi o napuštenoj ribarskoj plutači.

Posadi broda trebalo je oko šest sati da primijete da je njihov inženjer nestaoe, pa je kapetan okrenuo brod.

Kad je gospodin Perevertilov napokon ugledao svoj brod na horizontu, mahao je i vikao. Izuzetno je to što je jedan od brodskih putnika čuo “slabašan ljudski povik”.

Stražar je kasnije primijetio podignutu ruku i na kraju izvukao mornara na sigurno.

“Njegova volja za preživljavanjem bila je jaka … Vjerojatno bih se odmah utopio, ali uvijek je bio u formi i zdrav i zato mislim da je uspio preživjeti”, rekao je Marat.