KAKVA AVANTURA

Jedan 12-godišnji dječak i njegova 7-godišnja rodica upustili su se u nesvakidašnju avanturu, a njih dvoje su 160 kilometara vozili Range Rover njegovih roditelja.

Policija New Yorka objavila je izvještaj u kome se navodi da su mališani 8. decembra u 11 sati, u Queensu, sjeli u automobil, i da su zatim nakon prelaska mosta Verrazzano-Narrows ušli u saveznu državu New Jersey.

Policija je brzo reagovala nakon prijave roditelja i kada su policajci ugledali neuobičajenu "posadu" automobila, i više puta svjetlima i sirenama pokušali da ih upozore da se zaustave. Međutim, umjesto da stanu, djeca su stisnula gas.

Policajci su odlučili da se, zbog sigurnosti maloljetnika, ne upuštaju u dalju potjeru, pa su ih priveli kasnije, oko 14 sati, kada su djeca na odmorištu u blizini granice sa državom Delaware pokušala da iskoriste očevu kreditnu karticu za kupovinu slatkiša, javio je CBS New York.

Policija ih je prevezla u stanicu u New York i ubrzo pustila kući bez ikakvih optužbi, pošto je srećom sve prošlo bez ikakvih posljedica. Roditeljima je prepušteno da sami odaberu kaznu za svoju nestašnu djecu.

Međutim, razlog krađe automobila roditeljima, kao i kreditnih kartica nisu nimalo bezazleni. Djeca su, naime, prihvatila "izazov" postavljen na TikToku - da voze automobil sve dok ne ostanu bez goriva.



Izvor: Faktor