SAD

Američku himnu teško je otpjevati čak i kad se pripremate, pa je još impresivnije kad briljirate u prvoj neplaniranoj javnoj izvedbi, a to je pošlo za rukom ocu srednjoškolca koji je ‘uskočio’ kad je razglas zakazao, prenose američki mediji.

Društvenim mrežama širi se, uz mnoštvo oduševljenih komentara, snimka s prošlosedmične srednjoškolske košarkaške utakmice u Ohaju, na kojoj je otac jednog od igrača Trenton Brown ustao i otpjevao himnu nakon što su svi uzaludno čekali da je čuju s razglasa.

Na početku utakmice srednjoškolskih klubova Waverly High Tigers i Portsmouth West High Senators u West Portsmouthu voditelj je pozvao sve da ustanu za himnu, no razglas je ostao nijem. Umjesto muzike – tišina koja je trajala.

Nakon nekoliko minuta dvoranom je odjeknuo muški glas. Otac jednog od igrača Waverlyja Trenton Brown odlučio je, na poticaj supruge koja mu je rekla da pjeva, otpjevati himnu.

“Pogledao sam prema voditelju i muzika se nije čula i vidio sam da je postajao sve nervozniji. Moja supruga potaknula me i rekla: Pjevaj”, rekao je za američke medije Brown koji inače u svojoj kući uživa pjevati.

“Bilo je mnogo nelagodne tišine.. pa sam počeo i to je bilo to”.

Njegov nastup snimio je drugi roditelj te postavio na facebook u želji da podijeli iskustvo koje ga je dirnulo.

Kad je Brown završio s pjevanjem odjeknuo je pljesak a on je skromno sjeo i nastavio jesti kokice, prenosi Hina.