HRVATSKA

Nesvakidašnji prizor nešto poslije 12 sati odvijao se u Slatini u Hrvatskoj. Naime, centrom grada trčao je bijeli bik. U videu koji je Informativnom centru Virovitica, koji je i objavio ovu informaciju, poslala njihova čitateljica, bik trči Trgom sv. Josipa uz Park 136. slatinske brigade i gotovo se zabija u pješaka, koji ga je srećom izbjegao.

Bik je pobjegao iz kruga obližnje firme gdje ga je vlasnik dovezao na klanje te se trkom zaputio prema središtu Slatine, odnosno Trgu sv. Josipa. O slučaju je obaviještena Policijska stanica Slatina, te je poslana policijska ophodnja koja je bika pokušala skloniti s ceste u Ulici Ante Kovačića kako ne bi bio ugrožen promet, ali i pješaci.

Kako smo neslužbeno saznali, bik je protrčao ulicama Slatine sve do Potočana i skrio se obližnjoj šumi. Iz slatinske policije su potvrdili da su bika udaljili iz centra grada, te da su obavijestili lovce.

U međuvremenu, oglasila se i kompanija Mesoprerada.

– Pobjegao nam je bik i potraga je u toku. Prilikom regularnog izlaska iz kamiona, jedan od naših bikova je preskočio zaštitnu ogradu. Iznimno nam je žao i preuzimamo svu odgovornost u nadi da će priča imati sretan kraj. Naglašavamo da je sve bilo u skladu sa svim regulativama te kako je sigurnost bila na nivou, međutim kako su životinje vrlo nepredvidiva bića, upravo zato, već danas, odlučili smo postaviti dodatna žičana ojačanja pri prevozu stoke.

Ovim se putem izvinjavamo stanovnicima Slatine zbog prouzrokovanog stresa. U suradnji smo s policijom i nadležnim tijelima koje nam pomažu očuvati sigurnost sugrađana te spasiti bika. O svim daljnjim koracima bit ćete pravovremeno obaviješteni – stoji u saopćenju.