VELIKA BRITANIJA

Nicole Elkbbass iz Velike Britanije optužena je za prevaru tešku 45.000 funti i korištenje neovlaštene dobiti kako bi plaćala izlete u inostranstvo, karte za Tottenham Hotspur, restorane i kockanje.

Četrdesetdvogodišnja Elkabbass navodno je kreirala GoFundMe stranicu na kojoj je predstavila kao žrtva raka jajnika, zajedno sa svojom fotografijom u bolničkom krevetu.

Tužilac Ben Irwin opisao je web stranicu, na kojoj se navodilo da "Nicole treba našu pomoć za liječenje", kao i to da je ona majka djeteta, "predivna kćerka" i "voljena majka", koja je "nedavno dobila dijagnozu".

Tu je i fotografija koja prikazije Elkabbass kao slabašnu, kako na leđima leži u bolničkom krevetu ispod pokrivača, zatvorenih očiju i otvorenih usta.

Međutim, fotografija je zapravo snimljena nakon što je ona operisala žućnu kesu, moglo se čuti u sudnici, piše Mirror.

Irwin je na sudu rekao kako je ovaj trik bio varka za poticanje njenog raskošnog života, uključujući i 3.593 funte za kupovinu karata za Spurse te "veliko online kockanje".

- Taj novac nije koristila za liječenje raka. Novac koji je dobila zaravo je za razen stvari - puno je kokockala, puno putovala, a puno se plaćalo i za karte za Tottenham Hotspur - kazao je poroti na Canterbury Crown sudu.

Dodao je da na fotografiji koji je objabila zaista izglea loše i da se nalazi u bolničkom krevetu.

- Pa, to je još jedna laž, jer je fotografija nastala iz potpuzno drugačije situacije, kada je Elkabbass operisala žućnu kesu - istakao je.

Elkabbassin bivši prijatelj, ginekolog Nicholas Humphrey Morris, porekao je njene tvrdnje da joj je dijagnosticirao rak.

Izvor: Mirror