Pjevač neće oprostiti autoru pjesme za Eurosong

Pjevač Šaćir Ameti, koji je zadobio povrede nakon skandala koji se odigrao na Vlašiću, pokrenuo je parnični postupak protiv Almira Ajanovića, autora pjesme “Ljubav je...”, s kojom će se Bosna i Hercegovina predstaviti na Eurosongu 2016 u Štokholmu.

Ishod postupka

Ameti je najavio tužbu odmah nakon nemilog događaja, a podnio ju je prije šest dana. Kaže da se s Ajanovićem nije susretao niti čuo nakon povreda koje je zadobio na Vlašiću.

- Nisam želio da se sretnem s njim nakon toga niti želim ikada više u životu. Povrijedio me je, ne samo fizički. Povrijedio je i ljude s kojima radi. Ishod onoga što je uradio je jasan, krivicu je sam priznao - kazao je Ameti.

Dodaje da mu povreda nije namjerno nanesena, ali da je dobio udarac ničim izazvan.


Ajanović: Nije se javljao na telefon

- Nemam ništa protiv njega lično i toga kako se bavi muzikom. Poznavali smo se i ranije i podržavali kada je posao u pitanju. Želim da završim ovo suđenje, koje je neminovno. Svi znaju šta je bilo i šta se dogodilo. Imam mnogo svjedoka. Ako se ranije dogovorimo, možda se cijeli proces i brže okonča, nije do mene. Almir je znao da ću ga tužiti – naveo je Ameti.

Osim Ametija, i Dalal Midhat-Talakić zadobila je povrede i bila žrtva napada Almira Ajanovića, ali se ona nije odlučila na tužbu.    

Iskreno žaljenje

- Ne volim da krijem ni svoje ni tuđe postupke. Naša ekipa zaslužuje da ide na Eurosong, više od tri mjeseca su se pripremali i naporno radili na tom projektu. Ajanović je sam sebe diskreditirao, niko mu ništa nije uradio. Svi znaju kakav je. Nisam mu oprostio ni ljudski ni sudski – naveo je Ameti.

Dodaje da mu je iskreno žao zbog svih dešavanja na Vlašiću, koja su uzburkala javnost. Povrede na licu u blizini oka, koje je zadobio, su sanirane.

- Povrede su sanirane, bio sam u rukama najboljih. Nadam se da neću imati posljedice – kazao je na koncu Ameti.

Pozivali smo i Almira Ajanovića da prokomentira cijelu priču, koja će dobiti i sudski epilog, ali se do zaključenja ovog broja nije javljao na telefon.

Veliki penali

- Nikako mi nije bila želja da cijela priča oko Eurosonga propadne. To su velike stvari, u slučaju povlačenja iz projekta, bili bi veliki penali za našu zemlju i BH Eurosong - kazao je Ameti.