VOGUE WORLD

Pariz je bio domaćin trećeg izdanja Vogue World događaja koji je ove godine bio inspirisan predstojećim Ljetnim olimpijskim igrama, a Kendall Jenner ga je obilježila svojim izdanjem s modne piste.

Jenner se prvenstveno pojavila zajedno s kolegicom Gigi Hadid jašući na konju, međutim, njeno drugo izdanje je ostavilo najveći utisak. Manekenka se pridružila trendu "golih" haljina tj. prozirnih kreacija u boji kože, noseći komad koji su dizajnirali Jean Paul Gaultier i Simone Rocha.

Kendall je izgled upotpunila jarkocrvenim karminom i pramenovima koji su padali preko njenih ramena u opuštenim talasima.

"Dakle, to je bilo iskorištavanje ženstvenosti, seksualnosti, senzualnosti... Postoji zaigrana provokativnost kod Gaultiera koju sam zaista želio unijeti", rekao je Rocha za Vogue o ovoj kreaciji.

Jenner nije bila jedini učesnik Vogue Worlda koji je nosio kreaciju Roche i Gaultiera. Cara Delevingne nosila je haljinu s korzetom kakve je Madonna proslavila na svojoj turneji "Blond Ambition".

Pored njih, na događaju su se pojavile i brojne druge slavne ličnosti počev od Katy Perry, preko Sabrine Carpenter, Serene i Venus Williams, Ashley Graham, a nastupio je i Bad Bunny.