HAKIMI U PROBLEMIMA

Marokanski fudbaler Achraf Hakimi (24) i njegova supruga Hiba Abouk (36), uspješna španska glumica, u centru su pažnje zbog ljubavnih problema.

Glumica je odlučila napustiti fudbalera i zatražila je razvod braka nakon što je neimenovana žena optužila Marokanca za silovanje.

Iako se procjenjuje da je mladi fudbaler u karijeri zaradio oko 70 miliona eura, svjetski mediji su pisali da na papirima nema ništa, jer je novac prenosio na majku Saidu.

Navodno, to nije nikada rekao supruzi, a ona je cijeli slučaj odlučila odvesti na sud.

Ona i njezini advokati od zvijezde PSG-a traže deset miliona dolara, a on je ponudio samo dva. Hiba kao razlog za ovoliku svotu navodi činjenicu da je ona bila znanto uspješnija od njega kada su započeli vezu, te da ga je finansirala dok se nije proslavio.

- Ovo je svijet prepun seksizma i ponižavanja žena. Kada smo započeli vezu, on je bio niko i ništa. Nije zarađivao i ja sam bila puno poznatija od njega. Dobra stvar je što više ništa ne utječe na mene. Želim biti diskretna kako bi porodica mogla živjeti u miru. Imam povjerenja u pravdu i sve je na mojoj strani - rekla je Hiba, koja je s Hakimijem u braku od 2020. i zajedno imaju dva sina.

Izvor: Faktor