Milioni bez diplome:

Svjetske zvijezde često ističu kako je obrazovanje jako važno i često podstiču mlade da se školuju ali i među njima ima onih koji su zbog karijere odustali od škole.

Donosimo podatke o poznatim svjetskim imenima koja su zarad uspjeha u svojoj glumačkoj karijeri odustali od formalnog obrazovanja i kroz karijeru zaradila milione.

Demi Moore
Težak život glumice Demi Moore ostavio je posljedice na njeno obrazovanje. Njena majka je oduvijek bila problematična i sklona alkoholu, a očuh je zbog neimaštine izvršio samoubistvo.

Siromaštvo i teška porodična situacija su je naveli da sa 16 godina odustane od srednje škole i uđe u svijet showbiznisa.

Jennifer Lawrence
Glumica Jennifer Lawrence odigrala je mnoge likove u filmovima zbog kojih je stekla ogromno bogatstvo.

Također, kroz svoj rad stekla je veliko znanje i iskustvo, a ujedno i ostvarila svoj najveći san - da bude slavna glumica. Upravo zbog želje za profesionalnom glumom, Dženifer je odustala od srednje škole.

"Bilo mi je teško u školi. Nikad se nisam osjećala posebno pametno. Tehnički nemam maturu ni diplomu", priznala je glumica jednom prilikom.

Nicole Kidman
Glumica Nicole Kidman je uspjeh stekla zahvaljujući ulozi u filmu 'Skin Deep' kada je imala 16 godina.

Nakon toga, otvorile su joj se mnoge prilike pa je čak osvojila prestižni Oscar za najbolju glavnu ulogu i to za ulogu u filmu 'Sati'.

S obzirom na to da je već 1983. godine krenula s glumačkom karijerom, Nicole je odlučila da prekine školovanje kako bi se posvetila karijeri.

Al Pacino
Jedan od najplaćenijih i najpopularnijih glumaca, legendarni Al Pacino u drugom razredu srednje škole napustio je školu.

Siromaštvo ga je natjeralo da odustane od škole i pronađe posao. "Nisam bio dobar u školi, nisam pažljivo slušao predavanja niti sam bio skoncentrisan. Moja majka imala je problema i nismo imali novca. Tada sam odlučio da moram nešto da preduzmem", rekao je slavni glumac.