NA DODJELI NAGRADA

Glumica Cate Blanchett u subotu se na dodjeli Film Independent Spirit Awards sakrila ispod stola kako bi izbjegla pitanja voditelja.

Neugodna situacija dogodila se kada je komičar i voditelj dodjele Hasan Minhaj odlučio prošetati među gostima kako bi porazgovarao s najpoznatijim glumcima koji su prisustvovali ovoj filmskoj dodjeli.

Naime, Minhaj je otvorio dodjelu požalivši se što, unatoč njihovom dugogodišnjem partnerstvu, televizijski kanal Independent Film Channel nije odlučio prenositi ceremoniju dodjele nagrada 2023. godine.

On je osudio činjenicu da će publika moći gledati samo prijenos ceremonije na YouTube kanalu. Potom se spustio među publiku usred dodjele nagrada kako bi pokušao uvjeriti neke od sudionika s A-liste da podignu gledanost za prijenos uživo na YouTubeu.

Dok je voditelj Minhaj prilazio stolu slavne glumice, Blanchett se odlučila sakriti kako bi izbjegla pitanja. Kada je Minhaj shvatio da glumica izbjegava razgovor, približio se na redatelju filma "Tar" - Toddu Fieldu, koji je također pobjegao ispod stola kako bi se pridružio Blanchett u skrivanju.

Minhaj je potom tražio nekoga ko bi razgovarao pa je prišao glumici Marissi Tomei. Međutim i ona se pridružila ekipi ispod stola. Na kraju je voditelj potpuno odustao od razgovora i počeo sa zvaničnim programom.