OVOG LJETA

Beyonce je objavom na Instagramu najavila svetsku turneju koja će uslijediti nakon njenog albuma "Reneissance" iz 2022. godine koji je višestruko nominovan za Grammy nagradu. Također je objavila datume i lokacije nastupa na svojoj službenoj web stranici.

Beyonce je najavila svjetsku turneju koja će trajati 43 dana i obuhvatiti niz gradova Sjeverne Amerike i Evrope, a način na koji je to učinila je privukao znatnu pažnju.

Pjevačica je objavila fotograifiju na kojoj pozira polugola, tačnije na sebi je imala samo donji veš prekriven dijamantima i šljokičasti kaubojski šešir.

Najava turneje dolazi samo nekoliko dana prije dodjele Grammy nagrada koja je zakazana za ovu nedjelju, a to je pokrenulo i špekulacije da bi pjevačica mogla nastupiti ili se barem pojaviti na dodjeli. Beyonce ima i najviše nominacija, njih čak devet, za svoj album "Reneissance"

Njeni nastupi u okviru svjetske turneje će početi u Švedskoj 10. maja, a uslijedit će niz koncerata u Briselu, Cardiffu, Edinburghu, Parizu, Londonu, Barceloni, Marseilleju, Kelnu, Amsterdamu, Hamburgu, Frankfurtu i Varšavi. Ostale lokacije i datume nastupa možete pogledati na linku.

Očekuje se da će potražnja za ulaznicama biti ogromna jer je ovo njena prva solo turneja od 2016. godine.

Prošle sedmice je održala prvi koncert u četiri godine na otvaranju luksuznog hotela u Dubaiju, a za nastup je plaćena čak 24 miliona dolara.