ŽIVAHNE GRIMASE

Emilia Clarke (36), holivudska glumica, mnogima je postala prepoznatljiva po svojim poprilično živahnim izrazima lica tokom intervjua, a posebno po svojim obrvama.

Ipak, fanovi su to najviše primijetili u njenom nedavnom razgovoru za Variety na Sundance Film Festivalu nakon što su krenuli masovni komentari po društvenim mrežama.

"Njene obrve imaju vlastiti život", "Ovdje sam samo zbog obrva", "Mora da je bilo jako teško kontrolirati njene obrve u Igri prijestolja", šalili su se korisnici na Twitteru.

Clarke je glumila Daenerys Targaryen u hit seriji "Igra prijestolja" te priznala da je bila izrazito prestrašena scene seksa kada je saznala da će je morati odglumiti.

Imala je tada 23 godine i nikad prije nije bila na filmskom setu tako da joj nije bilo nimalo ugodno skinuti se pred cijelom filmskom ekipom.

Međutim, zahvalila se glumcu Jasonu Momoi s kojim je trebala odigrati scenu što je snimanje učinio puno lakšim.

Glumčev lik Khal Drogo silovao ju je tokom njihove prve bračne noći, no Clarke je istaknula koliko se sretnom osjećala zbog toga kako se on nosio sa scenom.

- Tek sada shvatam koliko sam imala sreće s tim, jer je to moglo ići na mnogo, mnogo, mnogo različitih načina - rekla je glumica i dodala:

- Uvijek je govorio: "Možemo li joj nabaviti ogrtač? Drhti!" Bio je tako ljubazan i pažljiv i brinuo se o meni kao ljudskom biću – otkrila je Clarke.

Izvor: Faktor/Variety