Kim Kardashian i njezine sestre popularizirale su obline i velike stražnjice, no čini se kako je eri BBL (Brazilian Butt Lift) došao kraj.

Brazilian Butt Lift je metoda povećanja stražnjice kojoj se navodno podvrgnula skoro cijela Kardashian obitelj, a samim time i žene diljem svijeta. Poznata je kao i jedna od najopasnijih estetskih operacija koja rezultira jednom smrti na tri hiljade operiranih.

The Guardian prenosi kako je broj ovih operacija od 2015. godine porastao za čak 77,6 posto.

Međutim sada sve više zvijezda, uključujući i samu Kim Kardashian, odlučilo znatno smanjiti tjelesnu težinu. Mnogi su uočili kako Kim na posljednjim fotografijama izgleda znatno mršavije, a nagađa se i da je otišla pod nož kako bi oblikovala stražnjicu i grudi.Ovaj trend prati i povratak hlača niskog struka te popularizacija pilatesa. Sada je na društvenim mrežama sve češće plasirana informacija kako će pilates i kombinacija joge i baleta svakome omogućiti vitko i tonirano tijelo, navodi USA Today.

Vitko tijelo nije svima dostižno, koliko god na njemu radili Mogući povratak ideala mršavosti plaši stručnjake jer smatraju da će taj trend donijeti nove žrtve poremećaja prehrane. Profesorica psihologije Elizabeth Daniels zabrinuta je kako će mnoge žene, posebno one mlađe, postati žrtve opsesivnog brojanja kalorija, ograničavanja prehrane na nekoliko namirnica i prekomjerne tjelovježbe, sve pod krinkom zdravlja jer se mršavo tijelo i dalje smatra zdravim, iako to nije nužno tako.

"Neki ljudi su prirodno vitki i ne moraju se truditi postići ovaj standard ljepote, no mnogima je on nedostižan bez prekomjernog vježbanja i ograničavanja prehrane te tu nastaje problem", ispričala je Daniels.

Ako tjelovježbom i prehranom ne uspiju doći do rezultata, sve će se veći broj osoba odlučiti na estetske zahvate mršavljenja. Ne smijemo zaboraviti niti na sve one koji su posljednjih 10 godina gradili obline operacijama. Pred njima je sada novi izazov operacija kojima će poništiti posljedice posljednjeg trenda.
Stručnjaci upozoravaju da na svoje tijelo ne smijemo gledati kao na modni trend.

"Jako je opasno kada ženama, posebno mladim ženama, sugeriramo da se njihovo tijelo treba mijenjati i prilagođavati trendovima. Žene tako gledaju sebe kao objekte, ne kao živa bića, što je vrlo opasno i pogubno", poručili su.