U IZBRISANOM SNIMKU

Britney Spears podijelila je i naknadno izbrisala 22-minutni snimak koji otkriva nove optužbe o 13 godina koje je provela pod starateljstvom oca koji je upravljao gotovo svim aspektima njenog života.

"Doslovno su me ubili. Osjećala sam se potpuno odbačeno od svoje porodice. Mislim da je glavna stvar koje se sjećam kad je sve počelo bila - tatina kontrola. Oduvijek je volio kontrolirati sve što radim", ispričala je Britney.

Spears je prisilno stavljena pod nadzor njenog oca, Jamieja Spearsa i odvjetnika Andrewa M Walleta nakon što se pjevačica nekoliko mjeseci ponašala čudno u javnosti 2008. godine. Spears je tvrdila da je radnja koja je potaknula starateljstvo to što je "britanskim naglaskom ljekaru zatražila da joj prepiše lijekove... tri dana kasnije u njenoj kući bio je specijalac i tri helikoptera".

"Razmjere svog ludila" opisala je kao "igranje potjere s paparazzima, što je i dan danas jedna od najzabavnijih stvari koje je radila u vezi s slavom" te se zapitala šta je tu bilo toliko štetno”.

Tvrdila je da je starateljstvo unaprijed dogovoreno očito misleći na Lou M Taylor, svoju bivšu poslovnu menadžericu i figuru za koju se vjeruje da je upoznala Jamieja Spearsa s idejom o starateljstvu.

"U mom tijelu nije bilo droge, alkohola, ničega. Bilo je to čisto zlostavljanje, a nisam čak ni pola toga podijelila", rekla je Spears.

Kao odgovor na snimku, Spearsina majka, Lynne Spears, objavila je fotografiju para na Instagramu s podužim tekstom insistirajući na tome da je pokušala pomoći svojoj kćeri.

Spears je rekla da je poslana na posao odmah nakon što je bila dvije sedmice u bolnici kada je bila "potpuno traumatizirana i izvan sebe".

"Sjećam se samo da sam morala učiniti ono što mi je rečeno. Svaki dan su mi govorili da sam debela, da moram ići u teretanu... Ne sjećam se da sam nekad bila toliko demoralizirana... zbog njih sam se osjećala kao ništa i pristala sam na to jer sam se bojala", između ostalog kazala je na snimku.

Kazala je i kako je u ovom trenutku svog života "nekako prestala vjerovati u Boga" te poručila: "Nisam znala kako mogu dopustiti da mi 40 ljudi napušta kuću svaki dan i tjeraju me da radim od 8 do 6 navečer, da me vide svaki put dok se presvlačim pod tušem, bez privatnosti, bez vrata, bez ičega… nisam mogla ni pušiti cigarete. Osuđeni na smrtnu kaznu mogu pušiti cigarete."