NE PREPORUČUJU METODE

Najekstremnije stvari koje su holivudski glumci činili kako bi smršali za uloge obuhvataju pušenje cigareta, konzumiranje gline i preživljavanje na jednoj jabuci dnevno.

Glumci su poznati po tome što ponekad idu u krajnosti kako bi se pripremili za ulogu. Neki od njih su prošli kroz ekstremne transformacije mršavljenja kako bi se pripremili za ulogu.

Međutim, često su stvari koje su činili da bi smršali bile prilično nezdrave i graniče s opasnošću.

Mila Kunis ponovno je počela pušiti

Kunis je glumila balerinu u filmu "Black Swan" iz 2010., a kako bi se uklopila u lik balerine, Kunis je odlučila smršati za ulogu.

Međutim, Kunis je na Sirius XM-u izjavila da je izgubila nezdravu količinu težine i da nikome ne bi preporučila da učini ono što je ona učinila za film.

"I reći ću vam ovo, uopće ne promovišem ovo, ali nekada sam bila pušač, pa sam pušila puno cigareta i jela ograničenu količinu kalorija", kazala je Kunis. "Ja to uopće ne zagovaram. Bilo je grozno."

Anne Hathaway je jela pastu od zobenih pahuljica

Hathaway je izgubila ukupno 11 kilograma za svoju ulogu Fantine u "Les Miserables". Dok je slavljena za svoju sjajnu izvedbu u filmu, zvijezda se podvrgnula opasno nezdravoj dijeti za ovaj gubitak težine.

Prema Vogueu, Hathaway je jela samo dva komada paste od zobene kaše dnevno kako bi smršala.

"Morala sam biti opsjednuta time - ideja je bila izgledati na korak do smrti", kazala je za Vogue.

Christian Bale jeo je konzervu tune i jednu jabuku dnevno

Bale je možda jedan od najekstremnijih glumaca kada se radi o transformaciji njegovog tijela za uloge. I mršavio je i debljao se za filmove, ali transformacija koja je najviše oduševila publiku je njegov gubitak težine od 25 kilograma za "The Machinist": film o čovjeku koji se bori s nesanicom.

Kako bi izgubio kilograme, Bale je svaki dan pio crnu kafu i jeo jednu konzervu tune s jednom jabukom. Iako je ovaj ekstremni gubitak težine uspio, ne čudi da nešto poput ovoga može izazvati zdravstvene probleme.

Zapravo, Bale sada priznaje da njegove dosadašnje metode transformacija za uloge moraju prestati. Za The Sunday Times 2019. je rekao: "Ne mogu nastaviti s tim. Stvarno ne mogu. Moja smrtnost me gleda u lice."

Zoe Kravitz je pila glinu za film "The Road Within"

Zoe Kravitz je 2015. glumila osobu koja boluje od bulimije i anoreksije za film "The Road Within". Morala je značajno smršati za ulogu, što je i učinila uz ekstremno "čišćenje".

"Pokušala sam to učiniti na najzdraviji mogući način, iako to nije zdravo. Na kraju sam pila glinu, jer ona čisti tijelo i zasićuje te", priznala je.